Våra villkor / Support

Kontakt

STRIVE LIVE AB 
FOLKUNGAGATN 108
116 30 STOCKHOLM

Email: team@strivelive.se

Telefonnummer: 08-420 065 10

Terms STRIVE app

 

Villkor vid köp av biljetter

En bokning kan ångras fram till dess att betalning har skett. Att välja Klarna som betalningsalternativ är att likställa med kort- eller bankbetalning och att betalning skett, även om fakturan skall betalas först vid ett senare tillfälle av kund. Distansavtalslagens regler om ångerrätt gäller ej vid köp av evenemangsbiljetter. När betalning har skett är kunden därför bunden sitt köp. Köpt biljett återlöses ej. Vi erbjuder ej ombokning eller återbetalning. Vid eventuell avbokning återbetalas ej biljettens pris. Förlorad biljett ersätts ej.

När du köper biljetter genom strivelive.se godkänner du övriga köpvillkor. Vi ansvarar inte för tekniska störningar som uppstår vid köp, och som kan påverka funktionaliteten eller tillgängligheten. Vi ansvarar inte heller för eventuell data som går förlorad på grund av sådana störningar.

Om du köper biljetter till någon annan än dig själv ansvarar du för och försäkrar att tredje part har tagit del av och godkänner köpvillkoren på samma sätt som du.

Information om respektive evenemang, möjliga val och priser samt betalsätt för respektive evenemang som gäller för ditt köp framgår i samband med att du genomför ditt köp. Innan du trycker på köpknappen ber vi dig att noga kontrollera att uppgifterna om ditt förestående köp stämmer. Vid köp är du skyldig att uppge namn, adress, e-postadress och mobiltelefonnummer.

Leverans av biljetter
Dina biljetter skickas i separat mail till din e-postadress i samband med köp. Din orderbekräftelse skickas separat och är ej giltig som biljett, ej heller ditt kvitto.

Om du inte har mottagit dina biljetter efter genomfört köp ber vi dig att i första hand att kontrollera ditt mailkontos skräppost-mapp eller andra undermappar. Om du ändå misstänker att du inte fått dina biljetter ber vi dig kontakta team@strivelive.se så hjälper vi dig snarast möjligt.

Inställda eller ändrade evenemang
Vi förbehåller oss även rätten att ändra innehåll i det evenemang som ditt biljettköp avser samt att ändra datum, tid och plats för evenemanget.

Vid händelse av inställt evenemang återlöses inte biljetter. Vid händelse av flyttat evenemang erbjuds kunden använda sin biljett på nästkommande evenemang.

Kunden ansvarar själv för att kontrollera att evenemanget ej är inställt eller flyttat. I händelse av inställt eller flyttat evenemang bör kunden omedelbart kontakta arrangören för eventuell återlösen av biljetter. Vid inställt evenemang återbetalas ej eventuella service- och distributionsavgifter.

Registreringsavgift

Vissa sammankomster tar vi endast ut en registreringsavgift. Detta för att säkerställa din. Ofta tar vi fram kursmaterial, indelning grupper och coacher för att maximera din upplevelse. Behöver du avboka och gör det i god tid minst 15 dagar innan ditt specifika datum så återbetalas hela summan. Avbokar du senare en 15 dagar så återbetalas summan ej.

Force Majeure
För det fall evenemanget inte kan genomföras på grund av ett hinder utanför arrangörens/arenans/leverantörens kontroll, som de inte skäligen kunde förväntas ha räknat med när avtalet ingicks och vars följder denne inte heller skäligen kunde ha undvikit eller övervunnit, är arrangören/arenan/leverantören fri från skadeståndsskyldighet eller andra påföljder. Detsamma gäller om ett evenemang ställs in beroende på någon som arrangören anlitat eller annan i tidigare led.

Betalningsalternativ

Betalning sker enkelt och säkert med kortbetalning

Priser

Samtliga priser är angivna i SEK och inkluderar moms. För böcker, ljudböcker samt biljetter till event tillämpas 6% moms. Övriga produkter 25% moms.

Ändra eller annullera en order

Om du ångrat ditt köp eller vill ändra något i din order är det viktigt att du hör av dig snabbast möjligt till team@strivelive.se . Särskilda villkor för biljetter gäller.

Adress
STRIVE LIVE AB
FOLKUNGAGATN 108
116 30 STOCKHOLM

Minderåriga

Är du under 18 år, behöver du ha målsmans tillstånd för att göra en beställning hos oss.

Personuppgifter

Hantering av personuppgifter vid köp
Genom att handla hos STRIVE LIVE AB accepterar du vår dataskyddspolicy och vår behandling av dina personuppgifter. Vi värnar om din personliga integritet och samlar inte in fler uppgifter än nödvändigt för att behandla din beställning. Vi säljer eller vidareger aldrig dina uppgifter till tredje part utan rättslig grund. STRIVE LIVE AB är ansvarig för behandlingen av personuppgifter som du lämnat till oss som kund. Dina personuppgifter behandlas av oss för att kunna hantera din beställning samt i de tillfällen då du har önskat nyhetsbrev eller kampanjerbjudanden – för att kunna anpassa marknadsföringen åt dina individuella behov. Nedan information är en summering av hur vi i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR) lagrar och behandlar dina uppgifter.

Vad är en personuppgift?
En personuppgift är all information som direkt eller indirekt kan hänföras till en fysisk person.

Vilka uppgifter lagras?
För att kunna hantera din beställning samt svara på frågor relaterat till din order (kundtjänst) lagrar vi ditt förnamn- och efternamn, adress, telefonnummer, e-postadress, ip-adress och köphistorik. Dina uppgifter lagras så länge vi har en rättslig grund att behandla dina uppgifter, exempelvis för att fullfölja avtalet mellan oss eller för att efterleva en rättslig förpliktelse enligt exempelvis bokföringslagen. Din e-postadress och innehållet i din varukorg sparas även för att kunna påminna dig om din order.

Rättslig grund
I samband med ett köp behandlas dina personuppgifter för att fullfölja avtalet med dig.

Vilka uppgifter delas och med vilket syfte

– Betalleverantör
Vid genomförande av köp, delas information med vår betalleverantör. Det som lagras är förnamn, efternamn, adress, e-postadress och telefonnummer. Väljer du att betala med faktura sparas även personnummer hos betalleverantören. Informationen sparas för att kunna genomföra köpet och för att skydda parterna mot bedrägeri. De betalleverantörer (betaltjänster) som vi använder oss av är Klarna & Stripe.

– Nyhetsbrev
Har du valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev eller att ta emot andra utskick via e-post delas förnamn, efternamn och e-postadress med vår nyhetsbrevsleverantör som lagrar uppgifterna. Detta för att kunna hålla dig uppdaterad med information och erbjudanden i marknadsföringssyfte. Vi använder tjänsten Mailchimp för utskick av nyhetsbrev.

Rätten till tillgång
Du har rätt att få utdrag av all information som finns om dig hos oss. Utdrag levereras elektroniskt i ett läsbart format.

Rätt till rättelse
Du har rätt att be oss uppdatera felaktig information eller komplettera information som är bristfällig.

Rätten att bli glömd
Du kan när som helst be att uppgifterna som avser dig raderade. Det finns få undantag till rätten till radering, som till exempel om det ska behållas för att vi måste uppfylla en rättslig förpliktelse (exempelvis enligt bokföringslagen) eller att fullfölja avtal med dig.

Ansvarig för dataskydd
STRIVE LIVE AB är ansvarig för lagring och behandling av personuppgifter i webbutiken och ser till att reglerna efterföljs.

Kontaktuppgifter

Du kontaktar butiken på team@strivelive.se och vi svarar normalt inom 24 timmar på helgfria vardagar.

Produkterna säljs av STRIVE LIVE AB, org. nr. ‪559197-3317

Ändringar av villkoren

Vi förbehåller oss rätten att när som helst företa ändringar i villkoren. Ändringar av villkoren kommer att publiceras online på webbplatsen. De ändrade villkoren anses för accepterade i samband med order eller besök på webbplatsen.

 

English